maanantai 6. helmikuuta 2017

Ullakon ikkuna

Ullakon ikkuna,  eli Attic Window, on tämän mallin nimi. Tilkkupeiton pinta oli todella nopea ommella, sen teki parissa illassa, eikä tarvinnut edes yötä myöten ommella. Peitto on tehty suoraan youtubesta löytyvällä Missouri quilt star companyn ohjeella. Niin kivalta kuin peitto ehkä näyttääkin, siinä harmittaa minua kuitenkin pari asiaa. Ensinnäkin kankaan laatu tuossa peura panelissa on aika huono. Kangas on löperöä ja tikatessa vanua nousi aika paljon kankaan läpi. Myös tikkaus on mitä sattuu, koska peitto mitä suurimmalla todennäköisyydellä päätyy nyt seinävaatteeksi mökille. Tämän vuoksi päätin ottaa taiteellisen vapauden omiin käsiini ja harjoittelin eri tikkaus tyylejä; mm. Vapaatikkausta siihen suunnitellulla erikoispaininjalalla.
Vapaatikkaus vaatii kyllä harjoittelua lisää, paljon. Osan jopa purin pois kun jälki oli niin kammottavaa. En ole vieläkään varma onko se oikein mun juttu. Tavallinen tikkaus yläsyöttäjän kanssa sen sijaan on hauskaa puuhaa. Ei muuta kuin hyvä musiikki soimaan, viereen kattaus erilaisia virvokkeita ja ei kun ompelukone laulamaan. Ja hups, äkkiä on 5 tuntia mennyt 😂 
Koska peitto siis on menossa seinävaatteeksi ja vaikka se lahja onkin , niin koska se pysyy omassa perheessä, on välissä oleva puuvillavanukin kursittu kasaan useammasta jämä vanunpalasesta. 
Kun nyt lähdettiin valituksen tielle niin kuvakin on vain kännykkä kuva ja vähän sinne päin. Näillä mennään nyt  tällä kertaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vauva

Tämä valmistui pika projektina keväällä ja meni veljen pienelle pojalle ristiäislahjaksi. Mitään valmista mallia en tähän käyttänyt. Vaan ...